panelarrow

saawe.net

Familjens stora intressen och hobbys

Hår som hobby? Utveckla dina talanger

Många som är intresserad av skönhet gillar att leka med sitt eget och andras hår. Vanlig hårvård och att ta hand om håret är enkelt och kräver inte speciella färdigheter. Men att färga, klippa och skapa frisyrer är en annan sak. För det krävs träning, fallenhet och envishet. 

Peruker

För många är det lättare att leka med andras hår än sitt eget. Det är svårt att se allt spegelvänt eller att skapa utan att se vad du gör. En smart grej för att träna på nya frisyrer eller uppsättningar är att köpa hem en eller flera peruker som du kan träna på. Om du gillar totalförvandlingar kan du göra fina håruppsättningar på peruken och bära den över ditt vanliga hår. Allteftersom en håruppsättning eller styling blir vardag kan du övergå till att testa på ditt eget hår.

Kurser

Du behöver inte gå hela frisörutbildningen för att lära dig klippa hår eller styling. Det finns kvällskurser eller enstaka distanskurser du kan läsa för att fördjupa dig i hårkunskaper. Lokala frisörer kan också erbjuda kvällskurser, håll koll och följ frisörer på Facebook.

YouTube

Det finns hundratals aspirerande talanger inom hår- och skönhet som har sin egen YouTube-kanal. Titta runt och hitta en kanal som har samma stil som dig själv. Det är mycket lättare att lära sig olika handarbeten, såsom håruppsättningar, genom att titta när någon annan gör det än att läsa om det. Även illustrationer är svårare att följa.

Hitta likasinnande

Du kan snabbt utbyta kunskap och tips om du lär dig i grupp. Har du inga nära vänner som delar ditt intresse för hår kan starta en lokal Facebook-grupp eller annonsera i lokalbladet för att starta en studiecirkel eller helt enkelt samlas hemma hos dig för att utbyta idéer.