panelarrow

saawe.net

Familjens stora intressen och hobbys

Astronomi som hobby

Alla har vi blickat mot stjärnhimmeln en klar natt och stannat till för att ta in den fantastiska synen eller börjat filosofera om livet eller vår plats i universum. Tar man bara detta ett steg längre kan man börja fundera på att ta sig an astronomi som en hobby.

För att verkligen kunna ta sig en närmare titt på månen, stjärnor och planeter behöver man ju lite hjälp. Teleskopet är en viktig del i en hobbyastronoms arsenal och ett intresse för teknik blir därför något närbesläktat för alla som intresserar sig för astronomi. Man kan lägga ut en hel del pengar på teleskopet om man bara vill, men det finns riktigt prisvärda teleskop att köpa som är bättre val för nybörjaren.

Likasinnade människor kan man också hitta genom att vända sig till Svensk AmatörAstronomisk Förening (SAAF) där de har uppgifter om lokala astronomiföreningar och mängder med information om astronomi därtill.

Det är många unga som har hittat sin plats i världen genom en hobby och många av dagens främsta astronomer, fysiker och kosmologer började med ett hobbymässigt intresse för just astronomi.